40 jaar drijvende kracht achter gymonderwijs Goor

26 april 2012
Op donderdagmiddag 19 april jl. heeft Luuk Roos tijdens een receptie bij Grand Café "de Zon" in Goor afscheid genomen van de Goorse collega's. Na 40 jaar de drijvende kracht te zijn geweest achter het bewegingsonderwijs binnen heel veel Goorse scholen.
Dat Luuk een uitgesproken mening heeft over hoe de overheid omgaat met het vak waar hij zich 40 jaar lang met hart en ziel voor heeft ingezet, is bekend. In de Tubantia van woensdag 18 april stond het volgende artikel over hem. :

Luuk Roos, scheidend gymleraar op de basisscholen in Goor, kan de overheid niet betrappen op een consistent beleid om het schrikbeeld van te dikke mensen en daardoor stijgende kosten in de zorg te bestrijden. Er komt voor hem een opvolger. Maar de kans lijkt groot dat hij over een paar jaar al weer weg is en er geen opvolger komt. „Steeds meer basisscholen hebben geen vakleerkracht gym meer."

„Het gymonderwijs op basisscholen is in de verdrukking", vertelt hij in een lokaal van de basisschool 't Gijmink. „Er zou aanvankelijk geen vervanger voor mij komen. Nu is er toch nog een regeling voor vier jaar getroffen, een goed bedoeld initiatief. Ik verwacht dat steeds meer leerkrachten van basisscholen het gymonderwijs er bij moeten gaan doen. Zij kiezen dan voor veilig sporten: teamsporten zoals handbal en voetbal. Dat is overzichtelijk. Op vier plaatsen in een gymzaal toestellen opstellen betekent in hun ogen risico's nemen. Ik hoor collega's al zeggen: Ik ben toch geen hulpverlener?"

Binnen onze stichting hebben we voor het komend schooljaar een opvolger van Luuk gevonden in Bert Gerritsen. Hij gaat op maandag en vrijdag gymlessen verzorgen voor de bovenbouw van Obs de Whee Wiekslag, Obs de Whee Puntdak, Obs 't Gijmink.

We willen Luuk hartelijk bedanken voor alles wat hij in de afgelopen 40 jaar voor de basisscholen heeft gedaan.