Nieuwe locatiedirecteur Obs Brookschole en Obs Stokkum

30 maart 2017
Aan het begin van dit kalenderjaar heeft de sollicitatiecommissie, waarin ouders en leerkrachten van zowel O.b.s. Brookschole als O.b.s. Stokkum zitting hadden, een unanieme voordracht gedaan richting het bestuur van onze stichting voor een nieuwe locatiedirecteur van beide scholen. Het bestuur heeft vervolgens de voordracht overgenomen. De keus is gevallen op Marlijn Meinders uit Oldenzaal. Hieronder stelt ze zich aan u voor...
Ik ben Marlijn Meinders- Hoveling en per 30 januari 2017 locatiedirecteur van OBS Stokkum en 
OBS Brookschole. Ik ben woonachtig in Oldenzaal. Samen met mijn man Matthijs en 3 kinderen; Olivier van 11 jaar, Benjamin van 8 jaar en Veerle van 5 jaar. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en hou ik ervan om leuke dingen te doen met mijn familie en vrienden. 
Zo'n 15 jaar geleden ben ik als groepsleerkracht gestart op Basisschool Willibrordus in Deurningen. In de jaren erna ben ik mij op verschillende gebieden gaan ontwikkelen. Ik heb voor groep 1 t/m 8 gestaan en ben 3 jaar ICT 'er geweest. 
De afgelopen jaren ging mijn ambitie steeds meer uit naar schoolleider en daarom ben ik vorig jaar gestart met de opleiding "schoolleider basisbekwaam" Deze heb ik in juni succesvol afgerond en op dit moment volg ik de opleiding "schoolleider vakbekwaam". Met mijn ervaring op basisschool Willibrordus en de lange tijd die ik daar heb gewerkt, ben ik toe aan een nieuwe stap in mijn werkloopbaan. 
Mijn visie op het onderwijs is om in samenwerking met ouders, ieder kind te helpen hun talenten te ontdekken en deze in te zetten voor hun verdere ontwikkeling. Hierdoor wordt de betrokkenheid en verantwoordelijkheid vergroot, zullen zij zichzelf vragen stellen, op onderzoek uitgaan en wordt er daadwerkelijk kwalitatief geleerd.  
De eerste tijd zal vooral in het teken staan van kennismaking, het beter leren kennen van de scholen en de overdracht. Ik vind het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn. Mijn deur staat open als u vragen of opmerkingen hebt of iets anders kwijt wilt.  
Ik kijk er naar uit om te starten en heb vertrouwen in een goede samenwerking. 
Met vriendelijke groet,
Marlijn Meinders- Hoveling