OPO-café in d'Olde Smidse

30 maart 2017
Vorige week woensdag vond er een wel heel bijzondere manier van nascholing plaats. In d'Olde Smidse in Goor kwamen 35 leerkrachten van het onze stichting samen. Onder hen waren acht deskundige 50-plus leerkrachten, die optraden als gespreksleiders. Zij gingen in gesprek met startende leerkrachten om de kennis en ervaring die ze in hun carrière hebben opgedaan over te dragen aan hun jongere collega's.

Zij gingen in gesprek met startende leerkrachten om de kennis en ervaring die ze in hun carrière hebben opgedaan over te dragen aan hun jongere collega's. Er waren twee gespreksrondes waarin uiteenlopende onderwerpen aan bod kwamen. Dit waren onder andere het kleuteronderwijs, de overgang van groep 2 naar 3, Human Dynamics, bewegen op de basisschool en omgaan met lastige thuissituaties.
Van tevoren hadden de deelnemende leerkrachten vragen geformuleerd, ter voorbereiding op het OPO-café. Onder het genot van een hapje en een drankje is er veel kennis overgedragen, waar de vele jonge leerkrachten op verder kunnen bouwen.