Uitrol touchscreens van start!

05 april 2017
Meer dan 10 jaar geleden kwamen er in de klaslokalen steeds minder krijtborden te hangen. Deze werden vanaf 2004 op onze scholen in rap tempo vervangen door digitale schoolborden. Grote interactieve whiteboards die met behulp van een beamer en een computer te bedienen waren...
Jarenlang hebben de scholen hier met veel plezier gebruik van gemaakt. Het gaf de leerkrachten ongekende mogelijkheden om hun lessen te verrijken door gebruik van Internet en softwarepakketten.
De zwakke schakel†in dit geheel†was altijd de beamer. De beeldkwaliteit en lichtopbrengst nam al vrij snel af door de intensiteit waarmee deze lichtbron werd gebruikt. Vaak staan de borden elke dag voor een lange periode achterelkaar te branden waardoor vaak na een anderhalf jaar gebruik de het licht in de klas uitmoest en/ of de gordijnen worden gesloten om het nog leesbaar te houden.

Daarom heeft het bestuur van onze stichting gemeend een extra financiŽle bijdrage te moeten leveren om de scholen in drie jaar tijd te voorzien van nieuwe touchscreen tv's. Deze week start Heutink ICT met het plaatsen van de eerste van drie series Predia Touchscreens. Obs Azelo, Obs Brookschole, Obs Stokkum, Daltonschool Elserike en de onderbouw van Obs Stedeke krijgen hun touchscreens deze week en Obs Wiene in de meivakantie. De andere scholen volgen in de komende twee jaar.
De touchscreens zorgen voor een veel scherper en helderder beeld en een stabiele lichtopbrengst.