Jasper Kok nieuwe directeur-bestuurder OPOHvT

19 december 2018
Jasper Kok, de voormalig directeur van OBS Stedeke in Diepenheim, is met ingang van 1 december 2018 de nieuwe directeur-bestuurder van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente.

In dagblad Tubantia was het volgende artikel te lezen...

Hij neemt daarmee de functie over van Bert van den Berg, die eind 2019 met pensioen gaat. Zijn taken als locatiedirecteur in Diepenheim worden tijdelijk ingevuld door Bernadien Nijhof. De school gaat in de tweede helft van dit schooljaar op zoek naar een nieuwe directeur.

De Enschedeër heeft al een flink aantal functies gehad binnen de stichting OPO. Hij begon als leerkracht op OBS Stedeke, waarna hij een jaar lang directeur was op OBS Deldenerbroek. Hierna vulde hij negen jaar lang de functie als directeur op OBS Stedeke in. Kok: "Ze zeggen wel eens dat het onmogelijk is om carrière te maken in het onderwijs, maar mijn loopbaan bewijst het tegendeel."

Volgende stap

Kok ziet zijn nieuwe functie als een prachtige uitdaging. "Het is al langer een wens om een dergelijke bestuursfunctie in te vullen. Ik heb altijd met heel veel plezier in Diepenheim gewerkt en dit is voor mij een hele mooie volgende stap." Helemaal afscheid nemen doet hij ook niet. "De school valt onder de Stichting OPO, dus ik blijf bij OBS Stedeke betrokken." Ook zal hij het lopende schooljaar de tijdelijke directeur en het team nog ondersteunen bij de lopende zaken.

Over de plannen voor de toekomst kan hij nog niet veel zeggen. "In Diepenheim hebben we een hele mooie school neergezet en zelfs het predicaat excellent gekregen. In mijn nieuwe functie kan ik mij inzetten voor alle elf scholen binnen de stichting. We hebben hele grote scholen maar ook kleine. Iedere locatie zal dus een ander aanpak vergen."