Workshop Engels en eTwinning

08 maart 2017
Op woensdag 8 maart verzorgde Clair Mulder een inspirerende workshop over vroeg Engels en eTwinning voor leerkrachten van alle OPO scholen. Clair is vakleerkracht Engels op basisschool de Rietzanger in Eelderwolde en basisschool het Stroomdal in Zuidlaren. Daarnaast deelt ze haar kennis en ervaringen met leerkrachten in Nederland door het geven van workshops en trainingen. Ze ontwikkelt haar eigen lesmateriaal en is ambassadeur voor e-Twinning Internationalisering in het basisonderwijs.
Tijdens het eerste deel ging Clair in op haar eigen methodiek (Chatterboxes) die ondersteuning biedt voor het geven van Engelse les aan kinderen van groep 1 t/m 8 . Clair gebruikte †hierbij haar opgedane ervaringen en les ideeŽn als middel om de leerkrachten te laten ervaren wat een goede aanpak is en hoe daar winst uit te behalen is. Voor de inhoud van de methodiek kan je kijken op haar website www.chatterboxes.nl

Tijdens het tweede deel van de middag gaf Clair een uitleg over het inzetten van eTwinning in school. eTwinning is een online community voor scholen in ruim dertig Europese landen (www.etwinning.net) . Leerkrachten †kunnen via het platform collega's in het buitenland zoeken die online willen samenwerken met hun leerlingen. Binnen een internationaal project hebben leerlingen contact met elkaar via de TwinSpace. Dit is een afgeschermde online projectruimte waarin materiaal kan worden geplaatst. Communiceren kan via een mailprogramma, een forum en een chatbox. Alle deelnemers hebben uiteindelijk een account aangemaakt en ideeŽn opgedaan voor een het opstarten van een eigen eTwinning project.

Aan het eind van de middag kregen alle deelnemers een eTwinning certificaat uitgereikt en een certificate of achievement. Het was een zeer geslaagde middag!