Onderwijsdag OPO HvT

22 november 2017
Op donderdag 16 november 2017 werd de tweejaarlijkse "Onderwijsdag" georganiseerd voor alle ongeveer 130 medewerkers van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente. Deze dag werd gehouden in de Reggehof te Goor.
Het thema van de dag was "GELUKKIG ZIJN MOET JE DURVEN". Er is gekozen voor dit thema gezien de actuele discussie over de werkdruk en het werkplezier in het onderwijs. Tevens was het die week de week van of tegen de werkstress. Alle medewerkers kregen eerst een keynote van Mirjam Spitholt (Saxion) over gelukskunde. Aan bod kwam onder meer dat onderzoek heeft aangetoond dat praten over geluk, lezen over geluk en er bewust mee bezig zijn enorm je geluksgevoel vergroot. Vervolgens konden de medewerkers twee van de acht workshops kiezen, te weten:
 
  1. Gelukskunde - Miriam Spitholt
  2. Mindfulness voor kinderen   - Britta Peters
  3. "Rare vogels op zoek naar…….GELUK" - Kristel Visser
  4. Van werkstresss naar werkplezier - Marion Tjepkema
  5. Het gevoelsorkest - Maarten Haalboom
  6. Aikido - Siavash Desekhshan
  7. De beste versie van jezelf - Bart van Loon
  8. Ben ik druk of maak ik me druk? - Alma Buitenhuis
 
Tijdens de lunchpauze konden de aanwezigen naast een overheerlijk broodje ook een smoothie laten maken. Daarna werd de dag vervolgd met de tweede ronde workshops.
Voordat de dag gezamenlijk werd afgesloten met een borrel, was er een verloting. De leerkrachten konden een dag vrij winnen, waarop één van de directeuren hun klas op die dag zal overnemen.