Inzamelingsactie "My Book Buddy" Obs de Whee Puntdak brengt ruim €4000 op!

16 maart 2012
My Book Buddy realiseert (school)bibliotheken voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. De lokale mensen maken een Book Buddy kast waarna deze gevuld wordt met kinderboeken en informatieve boeken in de eigen taal. Elk kind heeft immers recht op lezen. Door het lezen van deze boeken krijgen de kinderen een bredere kijk op de wereld en wordt de kans op een betere toekomst vergroot.
Door deel te nemen aan de actie voor My Book Buddy leren de kinderen dat het niet voor alle kinderen in de wereld vanzelfsprekend is dat er boeken zijn die je kunt lenen en lezen. Hoe zou de wereld er zonder boeken uitzien? Samenwerking en betrokkenheid van de Nederlandse scholen en bibliotheken zijn een belangrijk onderdeel in het My Book Buddy programma. De Nederlandse kinderen krijgen voorlichting over de behaalde buitenlandse resultaten en raken daardoor betrokken bij de ontwikkeling van kinderen in andere landen.
 
Over de actie op de Puntdakschool:
  • De kinderen van groep 1 en 2 maken een tekening over een kinderboek.
  • De kinderen van groep 3 tot en met 8 lezen zoveel mogelijk bladzijdes in een zelfgekozen boek.
  • Er is een tweedehands boekenbeurs van maandag 26 maart t/m woensdag 28 maart.
Op woensdag 28 maart werd de opbrengst van de actie bekend gemaakt...

Vanmorgen zaten we met z'n allen voor de tweede keer deze week in de hal, want burgemeester Goudt was er om de eindopbrengst van de actie voor My Book Buddy bekend te maken. Hij had zijn ambtsketen om, zodat we wisten dat hij de enige echte burgemeester van de Hof van Twente was.
De burgemeester maakte het wel spannend. Hij vroeg uit welke kernen de gemeente Hof van Twente bestaat. Gratis aardrijkskundeles dus. Gelukkig waren we daar snel uit, zodat we eindelijk konden vernemen hoeveel geld we met z'n allen hadden verdiend.
 
Na elkaar kwamen er kinderen op het toneel. Zij hadden een kaart bij zich, die ze mochten omdraaien zodat we een cijfer te zien kregen.
De eerste was Liv uit groep 2 met een 0. Daar kwam Jarno bij met een 6. Dat waren de centen. Menke was de volgende met de komma.
Het eerste getal voor de komma had Stijn, dat was weer een 6. Toen nog een 0 van Marloes.
De kinderen op het toneel werden steeds groter en het bedrag ook! Een 2 van Koen. Er stond nu € 206,60. Dat konden we echt niet geloven. Er moest nog een kind met een kaart komen, dat was duidelijk. Maar wat zou er op staan? Een 1, 2 of een 3? De spanning steeg ten top. Noor uit groep 8 had de eer het laatste cijfer bekend te mogen maken. Toen zij haar kaart had omgedraaid barstte er een oorverdovend gejuich los. Het was een 4!!!! Confettiknallers zorgden voor extra feestvreugde.
 
€ 4206,60
 
Juf Anne Marie pakte haar mobiele telefoon en belde onmiddellijk met mevrouw Cathy Spierenburg van My Book Buddy. Alle kinderen hebben gehoord hoe blij zij was met dit bedrag! Ze beloofde ons dat ze nog eens terugkomt op de Puntdakschool om aan de leerlingen te laten zien wat er met het geld is gedaan.
 
Er werden 194 tekeningen gemaakt en 6904 bladzijden gelezen voor My Book Buddy.
 
We bedanken:
alle hulpouders, alle sponsoren, de Hofbibliotheek, de juryleden, mevrouw Cathy Spierenburg van My Book Buddy, iedereen die boeken gaf voor de boekenbeurs, mevrouw Joke van Boekhandel Bruna, de burgemeester, Emté Supermarkten, de firma Heutink en vooral … de geweldige kinderen van de Puntdakschool!!!!!


Meer informatie over My Book Buddy op www.mybookbuddy.nl.
Voor vragen over de actie: Wanda de Groot (w.degroot@puntdakgoor.nl) of Anne Marie Visser (a.visser@puntdakgoor.nl).

Lees hier de Nieuwsbrief over de actie.