Obs Stedeke viert vijftig jarig bestaan

14 mei 2013
Op maandag 13 en dinsdag 14 mei viert Obs Stedeke in Diepenheim haar 50 jarige bestaan op deze locatie. Dit bijzondere feit wordt samen met de kinderen gevierd met diverse activiteiten.
De kinderen van OBS Stedeke krijgen de komende twee dagen allemaal een klassiek concert aangeboden, ter ere van het 50-jarig jubileum van hun school school.
Eerst 's ochtends een taartje eten en dan genieten van prachtige muziek, verzorgd door winnaars en finalisten van het Prinses Christina Concours.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen. Hier staat ook een vleugel. De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. Met speciale lichten en videobeelden zal de werking van de muziek worden versterkt. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.