Leerlingen Daltonschool Elserike naar Exeter

21 mei 2013
Tijdens de eerste helft van dit schooljaar is groep 8 van Openbare Daltonschool Elserike betrokken geweest bij het zogenaamde "Multinational Project". Ze hebben daarbij via de digitale snelweg samengewerkt met leerlingen van de Broadclyst Community Primary School uit Broadclyst, een dorpje nabij Exeter in Zuidwest Engeland. In 2007 zijn er de eerste contacten geweest tussen deze bijzondere school in Engeland en Elserike. Sinds die tijd zijn er verschillende wederzijdse bezoeken geweest van leerlingen, leerkrachten en directieleden. Tijdens deze eerste contacten hebben beide scholen de wens uitgesproken om ook uitwisselingen te organiseren voor de leerlingen. Dat gaat nu voor de vierde keer gebeuren.
20130521survivalVandaag gaan de 10 leerlingen van groep 8 samen met drie begeleiders naar Engeland. Ze reizen per vliegtuig van Amsterdam naar Exeter en gaan daar een midweek samen met de leerlingen van de Broadclyst Community Primary School in Exeter "survivallen".

Na de landing op Exeter Airport brengt de schoolbus de leerlingen en begeleiders naar Heatree. Een schitterend landgoed middenin Dartmoor. Ze gaan daar op woensdag en donderdag samen met de Engelse leerlingen activiteiten als klimmen/ abseilen, "high ropes", kanoŽn etc. doen. Vrijdag gaan ze weer vroeg richting het vliegveld en stoppen ze nog even snel bij de school om daar nog kort even rond te kijken. Al met al een hele belevenis die de leerlingen vast niet snel zullen vergeten. Deze uitwisseling wordt voor een groot deel bekostigd uit subsidiegelden van het Europees Platform en een eigen bijdrage van de ouders.