Hinke wint Hofpopvoices

26 november 2013
Hinke Slaghekke uit Markelo is afgelopen zondag in de Reggehof in Goor de winnaar geworden van de elfde editie van de Hofpopvoices. De leerling van groep 8 van Daltonschool Elserike overtuigde de jury met haar vertolking van het nummer 'When I'm gone van Jeronimo.

(Bron: www.reggehof.nl) Op zondag 24 november jl. werd voor de elfde keer de grote finale van Hofpopvoices gehouden. De beste zangers en zangeressen van de basisscholen (groepen 7 en 8) streden om de titel Hofpopvoice 2013 en de nieuw geïntroduceerde Rabocup. De winnaar van deze felbegeerde titel is Hinke Slaghekke van Daltonschool Helserike uit Markelo. Hinke overtuigde de jury met haar vertolking van het nummer 'When I'm gone' van Jeronimo.

Net als voorgaande jaren heeft elke school één kandidaat naar de finale van Hofpopvoices gestuurd, die traditiegetrouw gepresenteerd werd door Ruut te Velthuis. De kandidaten namens de bassischolen uit Goor waren Coen van Uchelen, Anouk Meisel, Babet te Riet, Anique Mengerink, Marith van der Houwen en Merle Harmsel. Uit Markelo betraden Juliët Nijland, David van Gool, Melissa Vedders, Ilse Schorfhaar en Hinke Slaghekke het podium. Delden werd vertegenwoordigd door Bijntje de Bruijne, Michelle Marziotti en Marieke Vehof en Ambt-Delden door Charlotte Croes en Blanca Freie. Uit Hengevelde liet Maike ten Thije van zich horen, uit Diepenheim kwamen Anne Keuter en Jelte Mentink en Marleen Doeschot kwam uit voor Bentelo.

De jonge zangtalenten zongen onder leiding van een band van de Muziekschool Hof van Twente populair repertoire, zoals 'Stay' van Rihanna en 'When I'm gone van Jeronimo ook wel bekend als de 'cupsong'. Maar ook hits van het Junior Songfestival ontbraken niet op de setlist, met o.a. 'Ik ben verliefd' van Kim en 'Live life' van Sarah & Julia.

De middag begon met een heuse docentenbattle tussen Mariëlle Otten van OBS Stedeke Diepenheim, Roel Diepenbrug van Daltonschool De Toonladder Delden en Michèle Kraal van Oec. Bs Ichtus Markelo. Michèle Kraal ging er met de eer vandoor en won naast een plekje in de jury een workshop zang of dans voor haar hele klas.

In totaal werden er vier winnaars uitgeroepen door een vakkundige jury. In de jury zaten Simone Ewouds, Vincent Pollemans en de deelnemers aan de docentenbattle. Hofpopvoice 2013 is Hinke Slaghekke. Zij werd geroemd om haar energieke performance en de vrolijkheid die er vanaf spatte.

David van Gool van Oec. Bs. Ichthus uit Markelo is uitgeroepen tot beste zanger van de groepen 7 vanwege zijn lef en de moeilijkheidsgraad van het liedje 'Just give me a reason' van Pink. De beste zangeres van de groepen 8 was Anique Mengerink van RKBS Heeckeren uit Goor. Zij bracht variatie en deed haar eigen ding met het nummer 'Stay' van Rihanna. De aanmoedigingsprijs is gewonnen door de stoere Coen van Uchelen met het nummer 'Despicable me' van Mainstreet.