Team Obs Stedeke haalt Anglia-diploma

15 mei 2014
Op dinsdag 13 mei kregen alle leerkrachten van Obs Stedeke in Diepenheim hun officiŽle Anglia diploma overhandigd. Ze zijn allemaal geslaagd voor dit examen Engels, dat in Engeland wordt gecorrigeerd.

Ook is het bordje met het Anglia logo onthuld, omdat de school is toegetreden tot dit netwerk van scholen die meer Engels geven. Hierdoor kan er intensiever contact plaatsvinden met partnerscholen, zowel in Nederland als daarbuiten.

Het personeel van de school heeft een intensieve nascholing gevolgd onder leiding van een docente van het Saxion, Julie Bytheway, die haar roots in Nieuw Zeeland heeft. Het doel was om de eigen vaardigheid te verbeteren, zodat ze de lessen beter kunnen geven. Er zijn hoge niveaus gehaald, wat laat zien dat het niveau van de Engelse taal van basisschoolleerkrachten goed is.

Obs Stedeke geeft nu voor het tweede jaar aan alle groepen Engels, vanaf groep 1, minstens drie kwartier per week, met behulp van een digitale methode en digitale native speakers, die de lessen geven aan de leerlingen. De leerkracht vertaalt, doet oefeningen en helpt waar nodig in de klas.

Er is op school ook een speciale ruimte ingericht, The Beep. Hierin is een grote Engelse hoek met kasten vol met Engelse boeken en materiaal. Ook is er een heuse Chesterfield met de Engelse vlag.