OPO LegoMasters


 

Lego, wie is er niet groot mee geworden?
De meeste kinderen kunnen er uren mee spelen. Hoe gaaf is het dan dat je dit ook op school mag doen! Vanaf dit schooljaar (2022/2023) beschikt OPO Hof van Twente over 4 grote legokasten die op alle scholen van OPO Hof van Twente worden ingezet. Ter ondersteuning van een project, als beloning voor de groep en voor vele andere activiteiten.
Het is  niet alleen spelen, de bouwblokjes helpen ook bij de volgende punten:
 
 • Ontwikkeling van de fijn motoriek
  Het maken van kleine bouwwerkjes kan soms een behoorlijk gepriegel zijn en moet naadloos aansluiten. Hierdoor wordt de fijne motoriek gestimuleerd en dit heeft ook positieve gevolgen voor onder andere leren schrijven.
 • Stimuleert de creativiteit
  Het is belangrijk dat kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Spelen met Lego zorgt ervoor dat hun creativiteit wordt gestimuleerd. Hieruit ontstaan de mooiste en zelfs meest kunstzinnige bouwwerken.
 • Probleemoplossend denken
  Voor kinderen kan het bouwen van een bouwwerk best wel een uitdaging zijn. Ondanks dat er een instructietekening wordt gevolgd, kan er misschien net een ander blokje gepakt zijn of een blokje is foutief neergezet. Dit vraagt natuurlijk om een oplossing!
 • Sociale ontwikkeling
  Met Lego bouwwerken maken en spelen is bij uitstek geschikt om samen met andere kinderen te doen. Samen een bouwwerk maken is heel anders dan wanneer een kind in zijn eentje een bouwwerk maakt. Hier komt overleg aan te pas en biedt tevens mogelijkheden voor een betere taal- en spelontwikkeling.    
 • Leren om instructies op te volgen
  De instructies die bij Legosets worden gevoegd zijn voor kinderen nog best lastig om te volgen. Maar dit biedt wel kansen om te leren hoe ze instructies kunnen volgen. Instructies kunnen zowel mondeling als geschreven worden gegeven, waarna ze het juiste onderdeel erbij moeten zoeken. Ook instructies lezen van een tekening is mogelijk, wat weer goed is voor het ruimtelijke inzicht. 
Wie weet word jij straks wel de echte LegoMaster van OPO Hof van Twente!