Waarmee wordt er gewerkt?
De scholen hebben verschillende adaptieve digitale leeromgevingen, softwarepakketten, en fysieke leermiddelen gevonden die aansluiten bij de resultaten van de assessments. De fysieke leermiddelen (van onder andere National Geographic) worden vooral gebruikt tijdens de lessen in de niveaugroepen. De digitale leermiddelen worden voornamelijk ingezet in de weektaak of tijdens de tweede Engelse les in de week.
In de digitale leeromgevingen stelt de leerkracht het niveau van de leerlingen in, op basis van de resultaten van de assessments. Ook is het mogelijk voor de leerkrachten om teksten en boeken klaar te zetten voor de leerlingen, die passen bij een actueel thema in de klas; uiteraard geordend op leesniveau.
De Engelse bibliotheek
Naast het anders vormgeven van het onderwijs in de Engelse taal is ook geļnvesteerd in het uitbreiden van de schoolbibliotheken op basis van de leesscores van de leerlingen. Alle boeken zijn op basis van hun Lexile-score (via de assessments) in de kasten geordend. Daardoor is er voor ieder kind een boek op het juiste niveau, wat het leesplezier verhoogt!
LOOK: The world is an amazing place!
Vanaf 2022 krijgen all kinderen op de scholen van OPO Hof van Twente Engelse les met een prachtige methode van National Geographic, Look. Kinderen kunnen de wereld van dichtbij bekijken met Look, een Engelstalige methode op zeven niveaus voor jonge leerlingen van National Geographic. Ze zullen iets echts zien met verbazingwekkende fotografie, authentieke verhalen en video, en inspirerende National Geographic Explorers.
Kinderen worden ondersteund om in het Engels verbanden te leggen tussen hun leven en de wereld waarin ze leven door middel van zeer interessante, wereldwijde onderwerpen die hen aanmoedigen om te leren en zich uit te drukken.
De korte, frisse lessen zijn bedoeld om leerlingen enthousiast te maken en van het lesgeven een plezier te maken. Look geeft jonge leerlingen de basiskennis van de taal, de evenwichtige taalvaardigheid en de ondersteuning die ze nodig hebben om het Engels in de 21e eeuw met succes te gebruiken.