Zapp de schoolhond


Ze heeft zachte, bruine ogen en prachtige blonde krullen. Haar staart kwispelt bijna onafgebroken. Speciaal voor haar ligt er een lekker zacht kussen om op te liggen in de gemeenschappelijke ruimte, een bak water ernaast. Basisschool De Boomhut in Goor heeft een wel heel bijzondere nieuwe leerkracht in dienst: schoolhond Zapp. 
 

OPO heeft dus zijn eigen schoolhond in huis.
Soms zijn er kinderen die moeite hebben om hun emoties te reguleren, een vaardigheid individueel willen trainen of gewoon een extra knuffel kunnen gebruiken. Voor hen biedt labradoodle Zapp mogelijk een laagdrempelige en kindvriendelijke oplossing. Labradoodles zijn intelligente, energieke en zachtaardige honden. Ze zijn aanhankelijk en het liefst de hele dag in gezelschap van mensen. Het zijn bovendien hypoallergene honden, wat hen ook geschikt maakt voor mensen met een allergie.
Zapp en haar trainster Inge kunnen zo'n twee uur per dag aan de slag op een van onze scholen en zijn breed inzetbaar. In de toekomst wil OPO een tweede hond aanschaffen, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen profiteren van de aanwezigheid van Zapp & co.
 


Klik hier om doorgelinkt te worden naar de blog: