Kindcentrum Markelo geopend!

10 februari 2021
Op Maarkelsnieuws stond te lezen: De leerlingen van Obs de Zwaluw zijn op maandag 8 februari 2021 gestart in hun nieuwe onderkomen in Kindcentrum Markelo. Een dag die op meerdere manieren in de geschiedenisboeken gaat van de school. Na zes weken online lessen gevolgd te hebben vanwege de lockdown, stonden zowel de leerlingen als ook de ouders te trappelen dat de kinderen weer naar school konden.

Dat gebeurde dan ook nog eens onder winterse omstandigheden. Met sleetjes werden de kinderen door ouders naar school gebracht. Overigens was het niet verplicht om naar school te komen. "We hebben besloten om de school gewoon te openen maar hebben ouders in de gelegenheid gesteld om hun kinderen thuis te houden als ze het niet verantwoord vonden om naar school te komen door deze weersomstandigheden. Uiteindelijk zijn bijna alle leerlingen gewoon op school vandaag", vertelt René Scholten. Voor alle kinderen was er vanmorgen een gebakje, om deze eerste dag op de nieuwe school locatie een feestelijk tintje te geven.

De komende dagen zullen de kinderen en het team nog even moeten wennen aan de nieuwe school. "Het liep vanmorgen goed georganiseerd ondanks dat we natuurlijk de hal vol hebben staan met snowboots en skibroeken. Vooral voor de kleintjes is het even wennen om alles bij elkaar te vinden om aan te trekken en naar buiten te kunnen om te spelen", vertelt René. Het team heeft na de kerstvakantie al gewerkt vanaf de nieuwe locatie door de opvang van een kleine groep leerlingen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben.