Obs de Zwaluw opent de X-wall

26 mei 2021
Je hoort wel eens zeggen dat de jeugd van tegenwoordig te veel uren per dag stil zit en ook zou de "schermtijd" bij veel kinderen de spuigaten uitlopen. Bij Obs de Zwaluw in Markelo hebben de leerlingen vanaf vandaag de mogelijkheid om die schermtijd te gebruiken om meer te bewegen dan anders en tegelijkertijd ook nog wat te leren!
De Markelose basisschool van onze stichting heeft namelijk sinds 26 mei 2021 de beschikking over een interactieve speel- & leermuur genaamd de "X-wall".
De X-Wall is een interactieve sport- en speelmuur die de leerlingen uitdaagt om in beweging te komen. Via de leuke, herkenbare en leerzame spellen word je meteen meegezogen in de wonderlijke digitale wereld van de interactieve muur X-Wall. De muur daagt je uit om te bewegen, samen te werken en er zitten vele spel- en denkelementen verwerkt in de games.

Door een investering van zowel de ouderraad van Obs de Zwaluw als de stichting OPOHvT kon deze muur gerealiseerd worden. Vanochtend werd onder grote belangstelling van de lokale en regionale pers de muur door de leerlingenraad in gebruik genomen.